Bewuster Online


Bewuster online is een pakket van 3 lessen (Webcam, Grooming en Sexting), waarbij de nadruk ligt op online risico’s waar jongeren mee in aanraking komen en de schade waar deze toe kan leiden.

Bewuster Online

Aan de hand van een filmpje wordt een van de drie thema’s aangesneden en volgt er een interactie met de leerlingen. Door middel van opdrachten en de bespreking hiervan, kunnen jongeren zelf hun mening vormen over wat ze hebben gezien. Belangrijk hierbij is, dat ze leren hoe ze bij zichzelf dergelijke situaties kunnen voorkomen.

De oorsprong van deze lessen ligt bij www.helpwanted.nl, het meldpunt van online seksueel misbruik.

Indien gewenst kan er gekozen worden voor één thema en dus één les, afhankelijk van uw behoefte. Per les rekent u ongeveer anderhalf uur. Omdat jongeren op steeds jongere leeftijd een digitaal leven leiden en met deze onderwerpen in aanraking komen, kunnen deze onderwerpen al worden besproken in de groepen 7 en 8 van de basisschool. Daarnaast is het materiaal geschikt voor leerlingen van voortgezet onderwijs.

Wilt u het thema Sexting kort en minder direct, of op speelsere wijze aanbieden van leerlingen van de groepen 7 en 8? Kies dan voor de workshop Veilig gebruik van Internet.