World wide web … where?! – Zoeken op het internet


World wide web … where?!  is een interactieve workshop van ongeveer twee uur over zoeken op het internet, voor leerlingen van de groepen 5 t/m 8 van de basisschool. Volgens een 3-stappenplan leren de leerlingen hoe ze slim en handig informatie kunnen zoeken op het internet. Daarna gaan ze zelf aan de slag. Ze verwerken hun bevindingen in een glog (een digitale poster), die ze aan het eind van de workshop presenteren aan de medeleerlingen. Er worden tips en een korte handleiding uitgereikt en er is uiteraard gelegenheid tot het stellen van vragen.

Wilt u als docent zelf ook met een glog kunnen werken? Dan kijkt en doet u mee met uw leerlingen. Na afloop geven we u tips en ontvangt u een handleiding, evenals inlogcodes om met de gemaakte glogs nogmaals aan de slag te gaan.

“Zelfs ik als docent wist blijkbaar nog niet alles over zoeken op het internet en de mogelijkheden van Google. Ik ga de tips zeker toepassen.”

 

“Wat een leuk interactief instrument is een glog zeg. Bedankt voor deze workshop. We gaan er zeker verder mee aan de slag.”

 

“Kom eens snel kijken mam. Ik heb geleerd een glog te maken!”

world wide web where 20130415_123119